הטרגדיות של בית אדיפוס

אמפי וואהל/הבימה, 2024

יום רביעי 29.1 20:00

אירוע מיוחד בת"א תרבות דה וינצ'י (לאונרדו דה וינצ'י 14) - הצגה של "אדיפוס המלך" + שיחה בין פרופ' גד קינר קיסינגר והבמאי מרט פרחומובסקי על תהליך יצירת הפרויקט

כרטיסים לאירוע המיוחד בת"א תרבות דה וינצ'י


יום שלישי 11.2 19:00

יום רביעי 12.2 19:00

יום שישי 7.3 10:30

התיאטרון הלאומי הבימה - אולם הבימה 4

* ניתן לרכוש כרטיס מוזל לכל הטרילוגיה או כרטיס לכל אחד מהחלקים על-ידי בחירה בסוג הכרטיס "רגיל"

כרטיסים לחלק ראשון: אדיפוס המלך

כרטיסים לחלק שני: אדיפוס בקולונוס

כרטיסים לחלק שלישי: אנטיגונה

"אני רוצה להגיד בפשטות וזה לא בהגזמה: מעבר למבצע האדיר של העלאת כל הטרילוגיה, זאת ההצגה הכי טובה והכי קרובה ללבי של המחזות האלה שראיתי בכל הקריירה הארוכה שלי" אהרן שבתאי

*מאושר ועדת התיאטרון של סל תרבות עם ציון לשבח

הטרילוגיה "הטרגדיות של בית אדיפוס"  מאת סופוקלס מורכבת משלושה מחזות - "אדיפוס המלך", "אדיפוס בקולונוס" ו"אנטיגונה" - המוצגות כאירוע רציף וגם כהצגות נפרדות בפורמטים שונים.

לפני 2500 שנה, כשסופוקלס העלה את הטרגדיות הגדולות שלו, נלחמה מולדתו אתונה, דמוקרטיה שברירית, בכמה חזיתות ואזרחיה התמודדו עם שנים של חרדה וחוסר וודאות. דווקא בימי משבר אלה נולד ההכרח לחזק ואולי אף להגדיר מחדש את הזהות התרבותית והלאומית, ואזרחי אתונה המציאו את התיאטרון כמרחב התרפויטי שבו יכלו לחוות את הדילמות של קיומם ולזכות לזיכוך של הנפש.

עבור "הטרגדיות של בית אדיפוס" אנו מקימים מרחב תרפויטי משלנו, שיתכתב עם הרגע בו נולד התיאטרון ביוון העתיקה, בניסיון להשיב את המדיום הזה לכמה שעות לתפקידו המקורי כמרחב חיוני של יציאה מהיומיום ושקיעה בחוויה אנושית של מחשבה, עיבוד וזיכוך. אנו נעלה שם את הטרילוגיה המופתית של סופוקלס, המגוללת את סיפורם הסוחף של אדיפוס ואנטיגונה, אב ובתו, הגיבורים הטראגיים האולטמטיביים, שנלחמים על האמת שלהם כנגד כל הסיכויים.

משך כל חלק: כשעה; משך כל הטרילוגיה: כ-3.5 שעות, כולל שתי הפסקות

שחקנים: תובל שפיר, תמר אלקן מאושר, ערן בוהם, אמיתי קדר, גד קינר קיסינגר, ניבה אלוש, בן ילין, רע דשא. 

מאת סופוקלס;  תרגוםאהרן שבתאי בימוימרט פרחומובסקי 

במאית שותפה ומעצבת תנועהלירון דינוביץ;  תפאורה ותלבושותמריה בוטוסובה;  מוזיקהבעז ברקת הפקההילה גרוברמן; הדרכת טקסט ושפה: בהט קלצ'י.

בתמיכת מפעל הפיס ות"א תרבות דה וינצ